Slimme snurkpleister redt je slaap

Een nieuwe, technologische snurkpleister heft het zagende geluid uit de keel op. Dat creëert een stiltezone in de slaapkamer, waardoor iedereen rustig kan slapen.

snurkpleister

Of je nu een man of een vrouw bent, je bent vast wel eens wakker geworden van het gesnurk van degene die naast je lag. Een diep geronk, dat maar blijft doorgaan.

Er zijn allerlei neuspleisters en neussprays op de markt die de luchtwegen van de snurker moeten openen. Maar het effect is beperkt.

Daarom heeft het bedrijf Silent Partner gekozen voor een andere benadering om gesnurk het zwijgen op te leggen.

De campagnevideo van Silent Partner.

Stillezone laat je slapen

De nieuwe technologische pleister creëert een soort stiltezone rond de lawaaierige slaper door geluidsgolven met een tegengestelde fase uit te zenden.

Het is de techniek waarvan ook ruisonderdrukkende koptelefoons gebruikmaken.

De pleister registreert de geluidsgolven die de snurker uitzendt en zendt vervolgens antigeluid uit, dat het hinderlijke gesnurk opheft.

Het antigeluid vormt een bubbel van ongeveer 20 centimeter rond het hoofd van de snurker, waaruit het geluid niet kan ontsnappen maar waar andere geluiden wel in kunnen doordringen.

Slapen met geluid

Snurken komt het meest voor bij mannen, en zo'n 50 procent van alle mannen snurkt – 10 tot 20 procent zelfs elke nacht.

Het geluid wordt veroorzaakt door een verstoorde luchtstroom in de neus, trillingen in het achterste deel van het verhemelte of een nauwe doorgang in de keel.

Prijs van een rustige nacht: 99 dollar

Silent Partner is een crowdfundingcampagne gestart op Indiegogo. Het oorspronkelijke doel was 40.000 dollar op te halen. Inmiddels zitten de makers daar ruim boven. Op het moment van schrijven staat de teller op 511.937 dollar.

De pleister moet 99 dollar gaan kosten. Hoewel hij nog niet wetenschappelijk is getest, laat de grote belangstelling wel zien dat snurken een veelvoorkomend probleem in de slaapkamer is.