Beste lezer,

Weet jij wanneer het eerste robotwagentje op Mars landde? Of wanneer het erfelijk materiaal van de mens in kaart is gebracht?

De antwoorden staan onder aan deze tekst. Maar wij waren erbij toen het gebeurde. En we zullen er opnieuw bij zijn wanneer de wetenschap nieuwe mijlpalen bereikt.

Sinds 1984 brengen we het laatste nieuws uit de frontlinies van de wetenschap, leggen we technologische doorbraken uit en hebben we een hele generatie lezers meegenomen op ontdekkingsreis – van het diepste van de aarde tot de grenzen van het heelal.

Vandaag de dag heeft Wetenschap in Beeld 2.000.000 lezers in de Benelux en Scandinavië, en dat succes komt niet uit de lucht vallen. In elk nummer bevredigen we een drift die zo oud is als de mens: de nieuwsgierigheid.

We hopen dat je met ons mee wilt gaan op reis. We beloven dat je je zult vermaken, en onderweg ook nog wat op zult steken.

Probeer nu de digitale uitgave:

Je kunt een digitale versie van ons blad lezen op je smartphone of tablet.

| LEES HIER HET E-MAGAZINE | | |

 

 Veel plezier!

Antwoorden:

 

Robotwagen op Mars

De slechts 11,5 kilo zware Sojourner landde op 6 juli 1997 op Mars. Hij stuurde 550 foto's naar de aarde op zijn ritje van 110 meter. Nu zendt de robotwagen Curiosity, die een ton weegt en op plutonium rijdt, bijna dagelijks gegevens van de Rode Planeet naar de aarde.

Ons erfelijk materiaal

Het uitlezen van de drie miljard 'letters' waaruit ons DNA bestaat, begon in 1990 als een grootschalig internationaal project en was pas in 2003 voltooid. Het Human Genome Project heeft miljarden dollars gekost. Vandaag de dag kan één geneticus deze klus binnen een paar uur voor nog geen 7000 euro klaren.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: