5 gewelddadigste lovers van het dierenrijk

Teder voorspel en geknuffel zijn niet besteed aan de grootste SM-liefhebbers van het dierenrijk. Bij hen moet er pijn – en soms zelfs de dood – aan te pas komen om de genen door te geven.

penisgevecht

En garde! Platwormen bepalen wie het vrouwtje wordt via een duel met hun vlijmscherpe penissen (de witte stekel op het plaatje). Wie het eerst doorboord wordt, verliest en krijgt de rol van de moeder. Dat is een uitputtende taak, omdat de zorg voor de bevruchte eitjes veel energie kost. Het gewelddadige seksleven van de platworm is echter niets vergeleken met dat van de vijf lovers hieronder.

© Secret Sea Visions/Getty Images

1. Buideldier paart zich dood

gewelddadige seks – dierenseks buideldier
© Natural Vision

De breedvoetbuidelmuis Antechinus stuartii ziet er schattig uit, maar onder het zachte vachtje schuilt een seksmaniak. In het paarseizoen loopt het mannetje over van het testosteron en gaat het er ruig aan toe. Hij laat de vrouwtjes achter met een opgezwollen nek en open vleeswonden.

Zelf komt hij er ook niet bepaald zonder kleerscheuren vanaf: na een paar weken vol seks zijn zijn nieren en immuunsysteem zodanig aangetast door de stress en hormonen dat hij eraan bezwijkt.

2. Penis breekt af

gewelddadige seks - dar en koningin
© Alamy/Image Select

De enige taak van de dar in de bijenkorf is paren met de koningin. De daad met Hare Majesteit is echter een pijnlijke bedoening.

Als de dar zijn hoogtepunt bereikt, valt hij achterover. Zijn penis met weerhaakjes zit echter nog stevig vast in de koningin en wordt afgerukt. Het mannetje sterft een pijnlijke dood.

Au!

De penis van de bij zit vol weerhaakjes en breekt af, waardoor de paring een pijnlijk einde krijgt.

© Powered And Syred/SPL

3. Dominatrix met tentakels

gewelddadige seks - dominatrix
© Shutterstock

Het vrouwtje van de inktvis Tremoctopus violaceus weegt tot wel 40.000 keer zo veel als het iele mannetje. Tijdens het paren omhelst ze hem met zijn tentakels, waardoor hij langzaam stikt.

4. Sekspijl verzwakt partner

Misser

De slak links heeft zijn ‘sekspijl’ afgevuurd op zijn partner, maar het was mis. De witte munitie is naast de rechterslak beland.

© Steve Downer/Ardea.com

Seksbeluste slakken lopen het risico tijdens het voorspel doorboord te worden door een scherpe pijl. De pijl is slecht voor de levensduur van de slak en de productie van eitjes, maar maakt wel de weg vrij voor het sperma.

Slakken zijn notoire vreemdgangers, maar als ze eenmaal geraakt zijn door Cupido’s pijl, hebben ze geen zin meer om naar andere sekspartners op zoek te gaan.

5. Vrouwtje gestoken met vlijmscherpe penis

Doorboord

Het bedwantsmannetje steekt zijn sekspartner op een willekeurige plaats in haar schild. Deze vorm van paring heeft de passende naam ‘traumatische inseminatie’. Als hij zijn sperma in het lichaam van het vrouwtje gespoten heeft, zoeken de zaadcellen zelf hun weg naar de eitjes.

© Rickard Ignell, Swedish University of Agricultural Sciences

De bedwants verspilt geen tijd aan daten, voorspel of zelfs maar het zoeken naar de geslachtsopening van het vrouwtje. Hij steekt gewoon op een willekeurige plek zijn vlijmscherpe penis door haar schild en spuit zijn zaad in haar lichaam.