Vier oorzaken van bijensterfte
Mijten, pesticiden, eenzijdig voedsel en slecht weer leiden tot de sterfte van bijen. Als de trend doorzet, hebben we straks geen appels, aardbeien en koffie meer.

Onderzoekers wijzen de varroamijt, voedselgebrek en pesticiden aan als de boosdoeners.
Over de hele wereld maken imkers melding van een massale sterfte onder onze honing producerende vrienden. In de VS is het aantal bijenkorven in 50 jaar bijna gehalveerd.
De hommel, die verwant is aan de honingbij, staat sinds een paar maanden op de lijst met bedreigde soorten in de VS, nadat het bestand in slechts twee decennia met 87 procent is gedaald. Onderzoekers vrezen voor de gevolgen als hetzelfde gebeurt met de honingbij.
Als de honingbijen uitsterven, kunnen we populaire levensmiddelen als appels, aardbeien, tomaten en koffie op onze buik schrijven. Een derde van alles wat we eten, wordt door honingbijen bestoven.
Wetenschappers wijzen vier oorzaken aan voor het verdwijnen van de bij.