Waaghalzen spelen met hun leven

Extreme sporten kun je doen op rotsen, bergen en hijskranen. Overal ter wereld zoeken adrenalinejagers hun grenzen op en willen ze steeds sneller en hoger. Bekijk de beelden.

Adrenalin junkies vingedragter

Extreme sport 1: motorracen

De Isle of Man Tourist Trophy of TT is de gevaarlijkste motorrace ter wereld. Op smalle wegen met stenen muurtjes of afgronden in de berm, scheuren de snelheidsduivels met meer dan 300 km/h over het eiland. Gemiddeld komen elk jaar twee mensen om tijdens de Isle of Man TT.

Extreme sport 2: speedskiën

"De snelste tak van sport op het land zonder motor." Zo wordt de extreme sport speedskiën wel genoemd, waarbij skiërs met speciale pakken en een helm met wel 250 km/h van een berg af razen.

Extreme sport 3: klimmen

De Brit James Kingston klimt op alles wat los en vast zit, van gebouwen tot hijskranen. Hier bungelt hij aan één hand aan een kraan, 150 meter boven Londen.

Extreme sport 4: wingsuit

Met een vleugelpak gooien durfals zich van rotsen en uit helikopters, waarna ze als een vliegende eekhoorn over de boomtoppen suizen.

Extreme sporten maken je high

Het hormoon adrenaline bereidt het lichaam voor op een krachtsinspanning – en dat voelt heerlijk. Lees waarom extreme sporten ons een kick geven: