De openingsfilm is Bill Nye: Science Guy, waarin Nye wetenschap, onderzoek en ontdekking terugbrengt naar hun rechtmatige plaats in een wereld die de rede vijandig gezind is.

© InScience

InScience Festival 2017: No facts, no future

De derde editie van het InScience Festival verrast weer met een zeer rijk programma vol films, lezingen, voorstellingen en experimenten.

3 november 2017

Van 8 t/m 12 november vindt in Nijmegen het InScience Filmfestival 2017 plaats. 

Deze derde editie heeft als thema: No facts, no future, en neemt daarmee stelling tegen de opvatting dat wetenschap ook maar een mening is.

Wetenschap mag dan niet de absolute waarheid zijn, maar wel de best mogelijke waarheid bij een gegeven stand van zaken, aldus InScience op de website.

Kijken, doen en ondergaan

Ondanks deze serieuze ondertoon is het InScience Festival vooral leuk, boeiend, onderhoudend en vernieuwend, blijkt uit het programma.

Naast de ‘gewone’ wetenschappelijke films en documentaires zijn er 360⁰-films en virtual reality-sessies, maar ook lezingen, discussies en experimenten.

Wees je eigen proefkonijn

Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan het Groot Nationaal Pijnonderzoek, dat na wil gaan hoe pijngevoelig Nederland is, en je eigen pijngrens testen. 

Ook kun je met hightech apparatuur laten meten hoe leuk je iemand vindt in het onderdeel First Dates.

© InScience

De zoektocht naar waarheid

Met het ambitieuze programma wil het InScience Festival wetenschap, kunst en maatschappij bij elkaar brengen.

‘Wetenschap is de zoektocht naar waarheid, ongebonden en controleerbaar, voorbij het eigen gelijk,’ schrijft InScience in zijn mission statement voor het festival.

Meezoeken, zouden wij zeggen!

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: