Vrouwen raken vaker verslaafd aan hun smartphone

Angst, depressies en obsessies. Een nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen een veel grotere neiging hebben om aan hun smartphone verslaafd te raken dan mannen.

13 januari 2017 door Babak Arvanaghi

Facebook, Instagram, spelletjes en internetten. Onze telefoons worden vandaag de dag gebruikt voor een reeks andere dingen dan alleen bellen.

En ondanks alle voordelen die dit technologische wonder met zich meebrengt, zitten er ook nadelen aan de smartphone.

Een daarvan is smartphoneverslaving, wat symptomen als depressie, angst, slapeloosheid en obsessies kan opleveren.

Vrouwen worden het vaakst getroffen

Een Koreaans onderzoek heeft deze verslaving nader bekeken en geconcludeerd dat met name vrouwen het risico lopen om er last van te krijgen.

Het resultaat van dit onderzoek komt overeen met eerdere studies die aantonen dat vrouwen hun smartphone veel vaker gebruiken dan mannen.

Een Amerikaans onderzoek uit 2014 onder 18-20-jarige Texaanse jongeren toont bijvoorbeeld aan, dat vrouwen hun smartphone gemiddeld 10 uur per dag gebruiken, terwijl mannen hem 'slechts' 7 uur en 39 minuten gebruiken.

[SoftwareInsider | Graphiq](https://www.graphiq.com/vlp/dzagiy855X)

Deze grafiek laat zien waar mannen en vrouwen het meeste tijd aan besteden.

Vrouwen zijn dol op social media

Het Amerikaanse onderzoek toont bovendien aan dat de tijd die vrouwen op hun smartphone doorbrengen vooral aan social media wordt besteed, zoals Facebook en Instagram.

En volgens de onderzoekers van deze studie is dat de reden dat vrouwen het grootste risico lopen om eraan verslaafd te raken.

Een actief leven op social media neemt je namelijk veel meer in beslag en neemt meer plaats in in je bewustzijn dan bijvoorbeeld spelletjes spelen en internetten – twee dingen waar mannen meer tijd aan besteden dan vrouwen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: