Nazi gold

Nazigoud

Nazigoud werd verstopt op Zuid-Duitse berg.

15 december 2010

Wat is het verhaal?

Toen de Tweede Wereldoorlog ten einde liep, verstopten de topnazi’s grote hoeveelheden goud. Zo ging er een transport op weg van de rijksbank in Berlijn naar een kazerne in de Alpen. Het goud werd in allerijl verborgen, onder meer op de berg Steinriegel. Algauw kregen de Amerikanen de verantwoordelijke officiers te pakken en vonden 700 goudstaven. Er zou nog drie ton goud liggen.

Waar hebben we al gezocht?

Schatjagers zochten met metaaldetectoren jarenlang op en in de buurt van de Steinriegel. Soms hoor je dat er wat goud gevonden is – misschien om de interesse levend te houden.

Kans op de vondst

Het nazigoud heeft zeker bestaan, en de kans om meer te vinden is reëel. Op de berg Steinriegel, maar ook in meren en op plekken in de Middellandse Zee zou nog goud verborgen liggen.

Laatste aflevering

Vanaf 12 januari brengen we tien dagen lang vondsten die op het verlanglijstje van de archeologen staan. Kom elke dag even kijken en lees over de voorwerpen en plekken die blijven opduiken in het collectieve geheugen. Misschien zijn ze verdwenen, misschien hebben ze nooit bestaan. Maar de droom om ze te vinden, leeft. Dit was de laatste aflevering.

De heilige graal Ark des Verbonds Het Witte Schip Aristoteles' geschriften De bibliotheek van Alexandrië Het graf van Djengis Khan El Dorado Metropolis Amelia Earharts vliegtuig Nazigoud

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: