samsung safety truck

De doorzichtige vrachtauto komt eraan

Je rijdt achter een vrachtauto. Maar in plaats van een groot gevaarte dat je zicht belemmert en inhalen onmogelijk maakt, zie je een camerabeeld van de weg voor je. Die technologie heeft elektronicagigant Samsung ontwikkeld en getest in Argentinië.

24 juni 2015 door Karine Kirkebæk

Samsung zoomt in op inhalen van vrachtauto's

Iedereen kent het: vastzitten achter een vrachtwagen. Het gaat langzaam. Misschien stinkt het ook. Je stuurt een beetje naar links om te kijken of je kunt inhalen, maar het is moeilijk om een goed overzicht te krijgen.

Daarvoor heeft Samsung een nieuwe technologie ontwikkeld, Safety Truck, die inzet op veiligheid en overzicht voor auto's en vrachtwagens die achter elkaar rijden.

VIDEO - Kijk hoe veilig en makkelijk het inhalen van vrachtauto's kan zijn:

Vrachtwagen krijgt draadloze camera en beeldschermen

De technologie is eenvoudig. Voor op de vrachtauto zit een draadloze camera, die het tegemoetkomende verkeer filmt. De camera stuurt de live beelden naar vier schermen achter op de vrachtauto.

Zo kan de automobilist achter de vrachtauto via het scherm zien wat er verderop op de weg gebeurt. En of het veilig is om in te halen. De camera heeft nachtzicht en werkt dus ook in het donker.

Samsung heeft de techniek getest in Argentinië, waar bijna elk uur een verkeersdode valt.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: