Waardoor smaakt vliegtuigeten flauw?

Waardoor smaakt vliegtuigeten flauw?

Het kan een hele uitdaging zijn om een vliegtuigmaaltijd uit te pakken en alles op je tafeltje te passen. De smaak is echter niet zo uitdagend. Waardoor is vliegtuigeten zo flauw?

21 oktober 2015

Vliegtuigeten verliest in de hoogte aan smaak

De lage druk in het vliegtuig maakt smaakpapillen minder gevoelig. Op een hoogte van ongeveer 11 kilometer zijn de druk en de concentratie zuurstof in de cabine even laag als op een 2000 à 2400 meter hoge berg.

Daardoor neemt de smaak van zout en suiker met 20 tot 30 procent af, terwijl zure en bittere smaken gelijk blijven. Vliegtuigeten wordt extra gekruid om het verlies aan smaakvermogen te compenseren.

Geen zin in vliegtuigeten? Neem de trein

Hogesnelheidstreinen winnen wereldwijd terrein en bieden een reëel alternatief voor vliegen. En in de trein smaakt het eten normaal.

Lees meer over de Hyperloop, de futuristische trein van Elon Musk, die 1220 km/h moet gaan halen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: