Auto-ongeluk

Camera voorkomt verkeersongelukken

Nu is het hopelijk afgelopen met onverantwoord inhalen en verkeersongelukken. Een nieuw bewakingssysteem waarschuwt de automobilist op basis van zijn of haar hoofdbewegingen en lichaamstaal voordat het te laat is.

10 september 2015

Camera waarschuwt voor verkeersongelukken

Wetenschappers van de Cornell en de Stanford University in de VS hebben Brain4Cars ontwikkeld, een systeem dat auto-ongelukken kan voorkomen.

Een camera in de achteruitkijkspiegel registreert en analyseert de hoofdbewegingen en de lichaamstaal van de bestuurder en berekent of deze bijvoorbeeld bezig is met inhalen of keren. Met behulp van de uitwendige sensoren wordt deze analyse gecombineerd met informatie over de omgeving.

Als het systeem potentiële gevaren bespeurt, wordt de bestuurder gewaarschuwd met behulp van licht, geluid of trillingen.

Doorzichtige vrachtauto kan verkeersongelukken voorkomen

Samsung heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die briljant is in haar eenvoud. Er wordt een draadloze camera voor op een vrachtauto gemonteerd, die in contact staat met vier schermen op de achterkant van het voertuig. Zo kunnen automobilisten achter de vrachtauto zien of ze veilig kunnen inhalen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: