Cell phone

Mobiel: de 6 meest irritante fouten

De nieuwste mobieltjes met al hun functionaliteit zijn bij lange na niet perfect. Hier bespreken we de irritantste fouten, en hoe mobieltjes beter kunnen worden.

Iedereen heeft een mobiele telefoon, en veel landen hebben nu meer mobieltjes dan inwoners. De eenvoudige mobiele telefoon heeft zich ontwikkeld tot een smartphone: telefoon, computer, mp3-speler, camera en gps in één apparaat.

Elk kwartaal komen er 100 miljoen nieuwe smartphones uit de Aziatische fabrieken, en het mobieltje is hard op weg onze belangrijkste computer te worden.

Maar door al deze nieuwe functionaliteit is de ontwikkeling op sommige punten de verkeerde kant op gegaan. De telefoons zijn groter en zwaarder geworden, ze kosten hetzelfde als laptops en de batterij gaat maar een paar dagen mee.

Gelukkig wordt er hard aan oplossingen gewerkt. De telefoon van de toekomst verstaat wat we zeggen, weegt veel minder, en beschikt over een uitvouwbaar scherm en een razendsnelle internetverbinding. Wij geven hier een overzicht van de technische ontwikkelingen die nodig zijn om het ideale mobieltje te maken.

Termen

OLED: Organic light-emitting diode is een technologie die een ultrascherp beeld oplevert en de toekomstige schermen buigzaam maakt.

4G-LTE Advanced: Volgende generatie mobiel internet, met een theoretische downloadsnelheid van 1 gigabit per seconde.

Cloud-computing: Berekeningen vinden steeds vaker in een ‘wolk’ plaats, via snelle verbindingen op zogeheten server farms.

Geïntegreerde chip: De processors van de toekomst kunnen alles, van beeld en geluid tot gps, in één enkele chip verwerken.

Supercondensator: Condensatoren zijn een soort niet-chemische batterijen, die veel stroom kunnen opslaan in materialen als grafeen.

Voice Search: Spraakherkenningssoftware van onder andere Google maakt het mogelijk dat je je mobiel straks met

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: