Mobile Apps

8 gratis apps die je gewoon MOET hebben

Wetenschap in Beeld geeft een overzicht van de beste gratis mobiele apps van dit moment, van de handigste beeldbewerkings-app tot het leukste spelletje.

21 december 2015 door Jakob Priess

Je hebt net een gloednieuwe Android-tablet of iPhone van de kerstman gekregen, en nu ben je op zoek naar apps om op je nieuwe beste te zetten. Of je oude Samsung of iPad is hard toe aan een update met het beste wat er op dit moment te krijgen is.

Dit zijn de beste apps van dit moment:

#8. Google Translate

Google Translate App

Platform: Android + iOS

Type: Hulpprogramma

Google Translate? Dat kent iedereen wel. Maar waarom moet ik het op mijn telefoon hebben als ik het gewoon in mijn browser kan gebruiken?

Zit wat in, maar je mist dan wel het allerleukste: realtime vertaling van teksten die je fotografeert!

Stel je even voor hoe briljant dit is. Je bent in Tokio, en je bent hopeloos verdwaald. Alle bordjes en de dienstregeling van bussen en treinen zijn in het Japans. Geen nood: haal je telefoon tevoorschijn, maak een foto en open Google Translate.

Een tel later zie je de Nederlandse vertaling van alle tekst op de foto. (En binnenkort zelfs de Friese, als je dat liever hebt.)

Clever!

#7. Threes! Free

Threes Free

Platform: Android + iOS

Type: Spel

Het simpele maar uiterst verslavende spelletje Threes! Free is nu eindelijk gratis beschikbaar.

In Threes! Free moet je blokjes met gelijke getallen aan nieuwe blokjes koppelen, waarbij je moet voorkomen dat het scherm vol raakt. Hoofdrekenen meets Tetris.

Het is de ideale app als je even wilt procrastineren, en de stemmetjes van de blokjes zijn geweldig (je snapt wat we bedoelen als je het spel geïnstalleerd hebt).

#6. Yallo

Yallo

Platform: Android + iOS

Type: Recorder

Je telefoon biedt allerlei functionaliteit, maar de mogelijkheid om een telefoongesprek op te nemen ontbreekt gek genoeg. Met Yallo heb je daar geen last meer van.

De opnamen van je uitgaande en inkomende gesprekken worden gecrypteerd in de cloud opgeslagen en nemen dus geen ruimte in op je telefoon. Daar is over nagedacht! Je kunt de gesprekken uploaden naar Dropbox of Google Drive, of downloaden naar je pc of Mac.

Even voor de zekerheid: Gesprekken opnemen is niet verboden, zolang je er zelf aan deelneemt. (Maar zet ze niet op YouTube zonder toestemming van alle gesprekspartners.)

#5. Find My iPhone

Find My iPhone App

Platform: iOS

Type: Tracking

Als je een iPhone hebt, is deze app onmisbaar!

Als je hem nodig hebt is het te laat. Je hebt je telefoon in een winkel laten liggen, of iemand heeft hem uit je tas gevist.

Installeer deze app onmiddellijk. Doe het nu. En dan maar hopen dat je hem nooit hoeft te gebruiken.

#4. Groove

Groove app

Platform: Android + iOS

Type: Muziek

Groove is een echte muzieknerd, die altijd een voorstel klaar heeft voor artiesten en nummers die je nog nooit gehoord hebt maar die je meteen geweldig vindt.

Met Groove upload je je muziek, en dan heb je er overal toegang toe, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt. Dat is hartstikke handig.

En het wordt nog handiger: Groove doorgrondt je muzieksmaak en doorzoekt last.fm op muziek die erop lijkt en die je wellicht ook kan bekoren.

Een zee van nieuwe ontdekkingen op muziekgebied ligt in het verschiet.

#3. Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix

Platform: Android + iOS

Abobe Photoshop Mix is razendsnel, intuïtief en makkelijk in het gebruik.

Dit is Photoshop Light, inderdaad. Maar tenzij je heel goed bekend bent met de geavanceerde functies van het echte Photoshop, vind je hier ruim voldoende interessante mogelijkheden om je foto's te bewerken.

Je kunt je foto's croppen, mixen, clonen, retoucheren en inkleuren – eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen met je eigen fotografische kunstwerkjes.

Dus ben jij een van de velen die wel eens een foto neemt die een beetje zozo is, dan kun je met deze app toch nog indruk maken op je vrienden met je indrukwekkende fotografische talent.

#2. Seashine

Seashine App

Platform: Android + iOS

Type: Spel

Seashine is het mooiste en boeiendste spel dat je op je telefoon of tablet kunt installeren.

In Seashine kruip je in de huid van een avontuurlijke en lichtgevende kwal die zich door de pikdonkere diepzee beweegt.

Daar stuit je op fantastische fenomenen en wonderbaarlijke wezens, maar vergeet niet te eten, anders gaat je licht uit. En kijk uit voor de vissen!

WAARSCHUWING: Seashine is zwaar verslavend ...

#1. Duolingo

Duolingo App

Platform: Android + iOS

Type: Learning

Leer een taal from scratch in maar 20 minuten per dag.

Duolingo is niet meer nieuw, maar het is nog steeds baanbrekend, boeiend en niet in het minst waanzinnig effectief.

Je leert echt een nieuwe taal in maar 20 minuten per dag. Je schrijft, spreekt, leest en luistert.

De app bestaat uit kleine, toegankelijke modules, die je kunt voltooien terwijl je eten kookt, op de wc zit (geef het maar toe) of wacht tot de film begint. Als je toch even niks te doen hebt, kun je net zo goed Franse werkwoorden stampen, je Spaanse meervoudsuitgangen eigen maken of aan je Portugese uitspraak werken.

Deze app is zeer goed doordacht, leuk uitgevoerd en geeft echt onmiddellijk resultaat.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: