Google dictionary

Google-woorden die je moet kennen

Wetenschap in Beeld biedt je een lijstje met 8 Googlewoorden die je hoort te kennen.

29 juli 2014 door Rasmus Palludan

The Googleplex The Googleplex is de naam van Googles hoofdkwartier in Mountain View, Californië. Voor het personeel wordt goed gezorgd. Zo kun je in The Googleplex naar de kapper, de wasserij en naar een chic restaurant.

Googler Google-medewerkers worden 'Googlers' genoemd. Als Googler mag je een vijfde van je werktijd steken in projecten die niets met het werk te maken hebben.

Moonshot 'Moonshot' is een term uit het geheime lab van Google, Google: moonshots zijn de meest ambitieuze projecten van het bedrijf. Die klinken vaak als je reinste fantasie, maar het is Google wel degelijk ernst om er iets van te maken. Aan moonshots worden drie eisen gesteld: ze moeten een groot probleem oplossen, gebruikmaken van een radicale methode en een nieuwe technologie inzetten.

Google-bot Google-bots zijn softwareprogramma's die automatisch informatie verzamelen over nieuwe websites en die pagina's toevoegen aan de eeuwig groeiende zoekindex van Google.

Tandenborsteltest Google gebruikt de 'tandenborsteltest' bij het opkopen van nieuwe bedrijven. Een tandenborstel is een voorwerp dat een probleem oplost en één of twee keer per dag door veel mensen wordt gebruikt. Die eisen worden ook gesteld aan de uitvindingen van bedrijven die Google overneemt.

Algoritme Het woord 'algoritme' wordt bij Google veelal gebruikt om een programma te beschrijven dat zoekmachines gebruiken om de zoekresultaten zo goed mogelijk te rangschikken.

Google AdWords Google AdWords zijn advertenties die te zien zijn op Googles eigen site en andere websites onder de kop 'gesponsorde links' of 'advertenties van Google'. Heeft een bedrijf een advertentie bij Google gekocht, dan zal die 'oppoppen' als iemand zoekt op een woord of een zin uit die advertentie.

Zo kun je een advertentie voor skateboards te zien krijgen als je zoekt op de wereldberoemde skateboarder Tony Hawks. AdWords vormen de grootste inkomstenbron van Google.

Pagerank PageRank is een van de bekendste algoritmen van Google, genoemd naar de oprichter van het bedrijf Larry Page. Het algoritme wordt gebruikt in de zoekmachines van Google en is een methode die tijdens zoekacties het belang van een website berekent op grond van het aantal andere pagina’s dat ernaar verwijst of dat eraan gelinkt is.

Naarmate er meer websites naar een pagina linken, zal die pagina dankzij PageRank opklimmen in de lijst met zoekresultaten.

Googlewoordenboek

8 Google-woorden die je moet kennen:

  • The Googleplex

  • Googler

  • Moonshot

  • Google-bot

  • Tandenborsteltest

  • Algoritme

  • Google AdWords

  • Pagerank

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: