Pokémon topbillede

Goed nieuws: 5 nieuwe functies voor Pokémon Go

Er zit een aantal nieuwe features en verbeteringen aan te komen voor het populaire smartphonespel. Verheug je maar vast, want ze zijn goed!

15 juli 2016 door Nanna Vium

Voor als je onder een steen geleefd hebt: iedereen is in de ban van Pokémon-koorts.

Sinds Nintendo het smartphonespel nog maar een week geleden lanceerde, zijn miljoenen mensen wereldwijd de straat op gegaan om met behulp van hun smartphone jacht te maken op virtuele Pokémon-figuren.

En hoewel de app tot nu toe alleen officieel uit is in acht landen, heeft hij de populaire dating-app Tinder al ingehaald qua aantal gebruikers wereldwijd. Het spel zou ook Twitter inmiddels op de hielen zitten.

Iets om je op te verheugen

Pokémon Go ligt op ieders lippen. En het lijkt er niet op dat de hype rond het spel binnen afzienbare tijd zal afnemen. Volgens Tech Insider zit er namelijk een aantal functies aan te komen waarmee de app je een nog betere augmented reality-ervaring bezorgt.

Dit zijn enkele van de nieuwe mogelijkheden die naar verluidt voor de deur staan.

1. Betere navigatiefunctionaliteit

Afgezien van de 'Nearby'-functie rechtsonder op het scherm is het nog niet mogelijk om te zien waar de Pokémon die je zoekt zich bevindt.

Maar als je een reclametrailer van vorig jaar moet geloven, komt er een geavanceerder navigatiesysteem aan, waarbij er misschien zelfs wegwijzers in de virtuele wereld om je heen worden geplaatst.

2. Ruil Pokémons met je vrienden

Je hebt vast ook meer exemplaren van dezelfde Pokémon-figuur gevangen. En hoewel er al een manier bestaat om van ze af te komen, zou het nog veel leuker zijn als je zeldzame met je vrienden kon ruilen. Want wat heb je nou helemaal aan twee Psyducks?

Het komt eraan. Het hoofd ontwikkeling van Niantic, John Hanke, heeft in ieder geval tegen Business Insider gezegd dat dit een van de functies is die boven aan het lijstje staat, en dat het een 'kernfunctionaliteit van het spel' is.

3. Meer Pokémons zijn in aantocht

In een reclametrailer voor Pokémon Go uit september 2015 komt een grote groep mensen samen op Times Square in New York om een Mewtwo-Pokémon te vangen, een zogeheten Legendary Pokémon.

Tech Insider vermoedt dat Legendary Pokémons een onderdeel van het spel worden en dat er grote uitdagingen aan gekoppeld worden, waardoor er veel spelers bij elkaar moeten komen om de opgave op te lossen.

4. Teamgevechten

Volgens Tech Insider wordt het binnenkort mogelijk om een team te vormen met je vrienden en bij elkaar te komen om tegen andere teams te strijden met een verzameling van de beste Pokémons van beide teams.

5. Stadsevents

Een groep spelers uit dezelfde stad, die bijeenkomt om een gemeenschappelijk doel te bereiken op een specifiek tijdstip.

Dat is volgens Tech Insider nog een van de functies die binnenkort aan het spel toegevoegd worden. Om deel te kunnen nemen aan deze zogeheten stadsevents moet je waarschijnlijk aan een aantal eisen voldoen: bepaalde typen Pokémons of een hoog level in het spel.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: