To mænd

Open dag ESA is daverend succes

Tijdens het Weekend van de Wetenschap maakten 8800 bezoekers er bij ESA/ESTEC in Noordwijk een geweldige dag van. Wetenschap in Beeld was er dit jaar ook weer bij.

4 oktober 2016 door Andrea Voigt

Op de open dag van ESA/ESTEC in Noordwijk op zondag 2 oktober heeft Wetenschap in Beeld heel veel lezers en andere bezoekers mogen verwelkomen in de stand.

Net als tal van andere wetenschappelijke instituten heeft ook het technologiecentrum van ESA de deuren wijd opengezet in het kader van het Weekend van de Wetenschap, een landelijk evenement waarbij bezoekers een kijkje in de keuken van wetenschap en techniek krijgen.

Lezers zweven door een ruimteschip

Duizenden nieuwsgierige mensen – jong en oud – liepen gefascineerd rond door de gangen en zalen van de Europese ruimtevaartorganisatie. Ze zagen schaalmodellen van sondes, woonden lezingen bij en kregen een uitleg over de grote ruimtevaartprojecten van dit moment.

Maar we durven wel te zeggen dat er nergens zo veel gelachen werd als in onze eigen stand.

Bij Wetenschap in Beeld konden bezoekers op de foto alsof ze door een ruimteschip zweefden. In werkelijkheid zaten ze op een krukje, maar alleen dat al maakte de lachspieren los – vooral op de momenten dat er hele gezinnen of vriendenclubs op het krukje plaatsnamen en deden alsof ze gewichtloos waren.

Bekijk je eigen ruimteschipfoto

De bezoekers kregen – naast afleveringen van Wetenschap in Beeld en ons zustertijdschrift Historia – de foto’s meteen mee, maar hier zijn ze ook te bekijken, delen en downloaden: http://bit.ly/wib-esa

8700 enthousiastelingen

Voor ons was het net als vorig jaar een genoegen om onze lezers (weer) te spreken. Een meneer die al van begin af aan – bijna 10 jaar! – abonnee is, een jongen van negen die maar liefst drie wetenschappelijke maandbladen verslindt, vriendinnen die helemaal enthousiast werden van de specials die we voor deze gelegenheid gratis mochten uitdelen.

Ruim 8700 bezoekers hebben de open dag bij ESA/ESTEC tot een geweldig succes gemaakt!

Weekend van de Wetenschap

Wetenschap in Beeld is partner van het Weekend van de Wetenschap, en samen willen we wetenschap en technologie toegankelijk maken voor iedereen. Er waren nog 269 andere activiteiten tijdens het afgelopen weekend. Kijk voor een impressie op: www.hetweekendvandewetenschap.nl

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: