ILL iPhone NL

Haal meer uit Wetenschap in Beeld met je mobiel of tablet

De website van Wetenschap in Beeld is nu veel makkelijker te gebruiken op een smartphone of tablet.

Grote websites passen best op een klein scherm - als de site maar goed in elkaar zit. De nieuwe website van Wetenschap in Beeld ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook gemaakt om met alle schermgroottes om te kunnen gaan.

Of je nu een pc, tablet of smartphone gebruikt, onze website past zich automatisch aan je scherm aan, ook als je je apparaat omdraait.

Op kleine schermen ziet het menu van de site er anders uit: het doet denken aan de menu's van een app. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de vele spannende artikelen, quizzen en spellen op de site van Wetenschap in Beeld. Met je vinger kun je in het menu 'swipen'.

Je eigen profiel op onze website is ook zichtbaarder geworden. Op grote schermen zie je je profiel aan de rechterkant, en heb je rechtstreeks toegang tot je persoonlijke instellingen en pagina's: je quizzen, spellen, tests en nog veel meer. Op kleine schermen komt je profiel in het menu bovenaan de pagina, zodat je de belangrijkste zaken altijd gemakkelijk kunt vinden.

Geschikt voor alle apparaten

Steeds meer mensen hebben een smartphone of een tablet, en het gebruik van het internet is daardoor een nieuwe weg in geslagen: er zijn meer gebruikers, die op alle denkbare plaatsen op het web surfen. Veel websites hebben een aparte mobiele versie met minder inhoud en minder mogelijkheden, of kiezen ervoor te accepteren dat gebruikers met een klein scherm niet makkelijk kunnen navigeren. Beide oplossingen zijn niet optimaal. Wetenschap in Beeld heeft zijn website op de schop genomen, en de technologie 'Responsive Web Design' toegepast. Er zijn nog niet veel websites die deze techniek gebruiken, maar het is een trend aan het worden in de online wereld.

Als je een pc of mac hebt, kun je de grootte van de browservenster aanpassen. Zo kun je goed zien hoe de site zich automatisch aanpast aan de beschikbare ruimte. Als je het venster heel smal maakt, zie je hoe de website zich gedraagt op een smartphone. Als je een iPad of een andere tablet hebt, draai het scherm dan eens voor de grap.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: