In het nieuwe nummer van Wetenschap in Beeld kijken we naar Game of Thrones en leggen we de wetenschap in de tv-serie genadeloos onder de loep. Seizoen 7 is in Nederland te zien vanaf 17 juli.

© HBO Nordic

Fictie of feiten: Game of Thrones langs de wetenschappelijke lat

In nummer 7 van Wetenschap in Beeld kijken we naar de waarheid achter gifmoorden, inteelt en levend gevild worden. We zien hoe een varken mensenorganen kweekt en verkennen de dwergplaneten van het zonnestelsel.

23 mei 2017

De nieuwe Wetenschap in Beeld is uit!

In nummer 7 van Wetenschap in Beeld lees je onder meer:

# De wetenschap achter Game of Thrones

  • Een 200 m hoge ijsmuur stelt weinig voor als verdedigingswerk, maar een eindeloze winter staat ook in het echt voor de deur. We ontleden Game of Thrones.

  • Geïnteresseerd? Koop het blad hier.

# Varken heeft hart voor mensen

  • Gemuteerde varkens kunnen binnenkort menselijke harten en nieren in hun lijf laten groeien. We duiken in een revolutionair organenavontuur. 

# Kosmische kabouters

  • Ooit waren het er twee, nu zijn het er vijf – en honderden kandidaten hebben zich aangediend. We zoeken de dwergplaneten op in hun uithoek van het zonnestelsel.

# Tranen met tuiten voor de wetenschap

  • Een tranenbank met miljoenen zoute druppels is op komst – want nu willen we wel eens weten waarom mensen huilen. We nemen een kijkje in de traanbuis.

# Het autonome en onzichtbare vliegen

  • In slechts tien jaar losten killerdrones de stealthvliegtuigen af. Wij brengen de hoge vlucht van de vliegtuigtechnologie sinds 1997.

Nog geen abonnee?

Bekijk ook ...

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: