Mount Washington

Quiz: 10 extreme plekken op aarde

Hoe zout is het water in de Dode Zee? Hoe vaak zijn er mensen op de bodem van Challenger Deep geweest? Test je kennis over 10 extreme plekken op aarde en daag een vriend uit - als je durft!

10 oktober 2011 door Lars Thomas
Met zijn 1917 meter is Mt. Washington in de Amerikaanse staat New Hampshire niet bijzonder hoog, maar als je van wisselvallig, regenachtig en winderig weer houdt moet je hier wezen. Het waait altijd flink op de berg en de wind wisselt vaak van richting. H
Als je van zon houdt, moet je niet naar het eiland Unalaska in de Aleoetenarchipel voor de kust van Alaska gaan. Volgens een Amerikaanse zendeling die zeven jaar in het gebied verbleef om de plaatselijke bevolking te bekeren, scheen de zon in die tijd sle
Het klimaat in de Droge Valleien van McMurdo in Antarctica is zo koud en droog, dat er alleen micro-organismen voorkomen die op een onalledaagse plaats leven om te kunnen overleven. Waar?
Het eiland Tristan da Cunha in de zuidelijke Atlantische Oceaan is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. De dichtstbijzijnde buren wonen op 2800 kilometer afstand. Maar de meer dan 300 bewoners zijn erg blij met hun eiland. Wat deden ze toen het
De stad Yuma in de Amerikaanse staat Arizona heeft het wereldrecord voor het aantal uren zonneschijn. Hoe vaak schijnt de zon daar gemiddeld?
Mount Thor op Baffin Island in Canada is maar 1675 meter hoog, maar toch erg geliefd bij bergbeklimmers. Waarom?
Je moet het hoofd koel houden als je in Dallol in Ethiopië woont, de warmste permanent bewoonde plaats ter wereld. Wat is de jaarlijkse gemiddelde temperatuur?
De Dode Zee is een van de zoutste wateren op aarde. Hoeveel meer zout zit er in de Dode Zee vergeleken met gewoon zeewater?
Het Challenger Deep in de Stille Oceaan is 10.902 meter diep en daarmee het diepste punt ter wereld. Er is een expeditie met speciale uitrusting voor nodig om dergelijke plaatsen te bezoeken. Hoe vaak zijn er mensen op de bodem van het Challenger Deep gew
Met een hoogte van bijna 1 kilometer is de Ángelwaterval (Angel Falls) de hoogste waterval ter wereld. Hoe kreeg deze waterval zijn mooie naam?

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: