Bermuda-trekanten, tornados and stuff

Acht dodelijke reisbestemmingen op aarde

Lijkt de Bermudadriehoek jou ook spannender dan een charterreis? Dan hebben wij de juiste bestemmingen voor jou. Een fatale berg, een aardbevingsgebied of een gifgasmeer? Zeg het maar. En het fijne is: waarschijnlijk heb je aan een enkeltje genoeg.

17 augustus 2015 door Niels Hansen

Ga mee naar de Bermudadriehoek, de berg Annapurna en het giftige Nyos-meer

Schepen verdwijnen spoorloos in de Bermudadriehoek, bergbeklimmers storten de dood tegemoet vanaf de bergpiek Annapurna in Nepal en gifgaswolken drijven aan land vanaf het borrelende Nyos-meer in Afrika.

We hebben acht van de meest zenuwslopende reisbestemmingen op aarde verzameld in een interactieve wereldkaart. Ga met je muis op avontuur in de dodelijke natuur. Veel plezier.

Vlieg mee naar de 'Bermudadriehoek van de ruimte'

Niet alleen op aarde moet je je reisbestemming met zorg uitkiezen. Satellieten en astronauten die zich begeven in The South Atalantic Anomaly – een gat in het aardmagnetisch veld boven het zuiden van de Atlantische Oceaan – dreigen het slachtoffer te worden van gevaarlijke kosmische straling. Het is dus een soort Bermudadriehoek in de ruimte. Lees er het fijne van in ons artikel:

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: