Sex tema

Krijg jij genoeg seks?

Gemiddeld hebben we één keer per week seks. Dat is minder dan wat mannen en vrouwen aangeven optimaal te vinden.

1 april 2015 door Gorm Palmgren

Eén keer per week seks

Hoewel je nauwelijks in vorm kunt blijven met één keer bedgymnastiek per week, blijft het daar voor de meeste mannen en vrouwen toch bij.

En als je bedenkt dat een gemiddelde vrijpartij volgens een Amerikaans onderzoek uit 2004 slechts 7 minuten duurt, lijkt dat vrij weinig.

Ook ouderen hebben zin in seks

Jonge mensen hebben vaker seks dan oudere, en de seksuele activiteit daalt gedurende ons leven gestaag. Toch is het verschil niet zo groot als je zou denken.

In de leeftijdscategorie 16-24 jaar wordt 'het' gemiddeld iets meer dan vijf keer per maand gedaan, terwijl het er in de pensioenleeftijd toch nog zo'n twee keer per maand van komt.

Hormonen bepalen seksdrive

De voornaamste oorzaak van het verschil zit 'm erin dat jonge mensen meer geslachtshormonen produceren en daardoor meer zin hebben in seks. Maar wat waarschijnlijk ook meespeelt, is dat ouderen hun partner vaak al lang kennen en daardoor op seksueel gebied niet meer zo nieuwsgierig meer naar elkaar zijn als vroeger.

Een overzicht van de grootte van de penis van alle mannen ter wereld.

We doen het te weinig

Als je de resultaten bekijkt van een Australisch onderzoek uit 2006 onder bijna 20.000 mannen en vrouwen, verbaas je je er misschien over dat mensen niet wat vaker met elkaar naar bed gaan.

In het onderzoek antwoordde de gemiddelde man dat hij het liefst vier tot zes keer per week seks zou hebben. Vrouwen wilden ook graag vaker seks, namelijk twee tot drie keer per week.

Als beide seksen de frequentie willen verhogen, moet dat toch op te lossen zijn.

Krijg JIJ te weinig seks?

Of te veel? En doe je het vaker dan anderen? Doe onze sekstekst en vergelijk jouw seksleven met dat van anderen.

Bronnen

The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grownups. Dr. Harry Fisch, 2014

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: