Phone sex

12% checkt haar mobiel en meer feiten die je niet wilt weten over seks

Hoewel het goed is voor lichaam en geest, wordt niet iedereen even enthousiast van de geslachtsdaad. En sommigen zijn er juist iets té dol op ...

16 augustus 2016 door Tobias Hjortkjær Schultz

Telefoonseks

Volgens een Amerikaanse enquête onder 1000 moeders tussen de 22 en 40 jaar, gaf 12 procent aan dat ze regelmatig haar mobiel checkte tijdens de seks. 22 procent zei de telefoon ook mee te nemen naar de wc.

Fitnessorgasme

Bewegen is gezond. Maar als een vrouw uit de sportschool komt met rode wangen en stralende ogen, is het maar de vraag of dat alleen komt door het gezonde effect van sporten. Volgens het tijdschrift Sexual and Relationship Therapy, dat er onderzoek naar heeft gedaan, krijgen heel veel vrouwen wel eens een orgasme tijdens het sporten. 40 procent van de ondervraagden zei zelfs dat dit meer dan 11 keer was gebeurd.

Gelijkheid is goed

Mannen die denken dat ze dominant moeten zijn in bed, hebben slechtere seks dan mannen die het niet per se nodig vinden om de baas te spelen tussen de lakens. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het tijdschrift Sex Roles. Mannen die vinden dat een echte man dominant is, hebben over het algemeen minder zelfvertrouwen op seksueel gebied en kunnen slechter communiceren over seks, zowel verbaal als non-verbaal.

Vrouwen accepteren slechte seks

Uit een opzienbarend onderzoek in het Journal of Sexual Medicine uit 2010 blijkt dat tot de helft van de vrouwen in een relatie in meerdere of mindere mate ontevreden is met haar seksleven.

En alsof dat nog niet opvallend genoeg was, antwoordde slechts 10 procent van deze vrouwen dat ze dit ervoeren als een groot probleem in hun leven.

Seks terwijl je slaapt

Je kunt praten in je slaap, lopen in je slaap en ... ja, dat ook dus. Sommige mensen kunnen seks hebben in hun slaap. Met zichzelf of met een partner, en zonder dat ze er wakker van worden. De 'aandoening' wordt slaapseks of sexsomnia genoemd.

Een slaapkliniek in de Verenigde Staten registreerde in 2010 bij iets minder dan 8 procent van de patiënten seksuele handelingen tijdens de slaap.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: