Graham

Het perfecte lijf bij een verkeersongeval is dik en heeft geen nek

Experts hebben de perfecte mens ontwikkeld die een ernstig verkeersongeval kan overleven. Het hoofd zit direct vast op de romp, de schedel heeft een ingebouwde helm en het gezicht een extra vetlaag.

7 december 2016

De mensenpop Graham heeft het perfecte lichaam – om een verkeersongeval te overleven.

In campagnes voor een betere verkeersveiligheid zijn vaak heftige beelden van verkeersslachtoffers, verbrijzelde crashtestdummies en airbags te zien.

Maar nu heeft de Australische Raad voor de Verkeersveiligheid de levensechte, maar bizarre pop Graham bij de campagne betrokken.

Graham heeft geen nek

Hij is het resultaat van de samenwerking tussen een chirurg die verkeersslachtoffers behandelt, een expert in verkeersongevallen en de Australische kunstenaar Patricia Piccinini.

De pop heeft geen nek, waardoor hij bij een auto-ongeluk geen whiplash krijgt.

Graham is als verkeersveilige mens gemaakt van silicone, glasvezel, hars en mensenhaar.

De mensen achter de pop hebben als doel om te laten zien waar een menselijk lichaam tijdens een verkeersongeluk het kwetsbaarst is. Daarom is de pop behoorlijk dik en heeft hij overal op zijn lichaam extra verstevigingen.

Het hoofd van de pop rust bijvoorbeeld direct op de romp om de nek te ontzien. Zijn huid is dikker om ernstige schaafwonden te voorkomen en het onderbeen heeft een extra gewricht, zodat hij snel weg kan springen als er gevaar dreigt.

Hier is Graham geoptimaliseerd:

De mensenpop laat duidelijk zien hoe zelfs kleine aanpassingen aan de schedel, hersenen en ribben dodelijke ongelukken boven de 100 km/h kunnen voorkomen.? HERSENEN: extra hersen- en ruggenmergvocht beschermen de hersenen en het centrale zenuwstelsel zo goed mogelijk.? SCHEDEL: de schedel doet denken aan een helm, is sterker dan normaal en daardoor beter bestand tegen stoten. ? GEZICHT: extra vet beschermt de schedel tegen stoten. ? RIBBEN: tussen elke rib heeft de pop luchtkussentjes die op airbags lijken.? GEWRICHTEN: extra pezen zorgen ervoor dat de knie alle kanten op kan draaien.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: