lykketest ultra happy

Je bent dolgelukkig

Je bent bijna té gelukkig en zou er goed aan doen om je iets meer zorgen te maken.

31 juli 2015 door Gorm Palmgren

Je bent onbezorgd en gaat de toekomst vol vertrouwen tegemoet

Je bent meestal goedgeluimd en bent er vrijwel altijd van overtuigd dat er een oplossing voor je problemen bestaat – als je er al bij stilstaat dat er überhaupt problemen zouden kunnen zijn.

Je maakt je buitengewoon weinig zorgen over de toekomst, maar je verheugt je op alle leuke dingen die je zult meemaken.

Je hebt een open en nieuwsgierige persoonlijkheid, en je optimisme slaat over naar anderen, die graag bij jou zorgeloze wereld willen horen. Het kost je weinig moeite om nieuwe vrienden te maken, en doordat je veel geeft in je vriendschappen, krijg je ook heel veel terug.

Pas op voor de keerzijde van zorgeloosheid

Je bijna volledige gebrek aan zorgen kan te veel van het goede worden. Er zullen altijd problemen op je pad komen, en die los je niet op door ze te negeren.

Als je de wereld wilt verbeteren, moet je je kunnen richten op problemen en ze serieus kunnen nemen, en dat vind je wellicht moeilijk.

In 2007 toonden Amerikaanse onderzoekers aan dat zeer gelukkige mensen niet vaak de politiek in gaan, omdat ze wel tevreden zijn met de dingen zoals ze zijn. Ze verdienen gemiddeld minder dan mensen die iets minder gelukkig zijn en meer willen, en ze zijn over het algemeen lager opgeleid, omdat ze geen hogere opleiding denken nodig te hebben.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: