Gratis IQ-test

Doe onze gratis IQ-test en ontdek je IQ-score

Hoe intelligent ben jij? Doe de grote, gratis IQ-test van Wetenschap in Beeld en kom erachter. Bereken je IQ en ontvang een uitgebreid rapport met je resultaten, waarin je ziet wat jouw plaats is in het spectrum.

7 december 2017

Start de gratis IQ-test:

Klik op de knop hierboven om onze gratis online IQ-test te starten.

De Nederlandstalige IQ-test van Wetenschap in Beeld test je visuele vermogens, taalgevoel, gevoel voor logica en getallen en je geheugen.

De gratis IQ-test is grondig, en als je hem voltooid hebt, krijg je een gedetailleerd IQ-rapport, dat je algemene IQ-score toont, en ook scores geeft voor de deelgebieden, zodat je kunt zien waar je het beste in bent.

De online IQ-test is gratis, maar je moet een gebruikersprofiel op onze website hebben om de intelligentietest te kunnen doen. Als je op Start test klikt, krijg je de mogelijkheid om een profiel aan te maken en kun je meteen beginnen. Als je al een profiel hebt, hoef je alleen maar in te loggen.

Zo doe je de gratis IQ-test van Wetenschap in Beeld

Gratis IQ-test
  • IQ-test met 5 onderdelen. De IQ-test van Wetenschap in Beeld bestaat uit 5 onderdelen. Elk deel begint met een uitleg en een voorbeeldopgave.

  • De opgaven. De opgaven van onze gratis IQ-test worden een voor een weergegeven. Als je de vraag hebt beantwoord, klik je op Volgende.

  • Gratis profiel. Je hebt een gratis profiel op wibnet.nl nodig om de test te kunnen doen. Je wordt dan ook gevraagd om in te loggen of om een profiel aan te maken als je er nog geen hebt.

  • Sla op en ga terug. De IQ-test duurt circa 30 minuten. Je kunt je tussentijdse resultaat opslaan en later verdergaan.

Gratis IQ-test
  • Los de IQ-test op zonder hulp. De opgaven in onze IQ-test moeten worden opgelost zonder hulpmiddelen zoals pen en papier en zonder iets op te zoeken in een boek of online. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden!

  • Voor sommige onderdelen van de IQ-test geldt een tijdslimiet. Let erop dat voor een deel van de IQ-test een tijdslimiet geldt. In de inleiding wordt duidelijk vermeld of een onderdeel een tijdslimiet heeft of niet.

Gratis IQ-test
  • Als je klaar bent met de IQ-test, wordt je IQ getoond en krijg je een rapport met uitgebreide informatie over je testresultaat per onderdeel. Je ontvangt een link naar je IQ-rapport.

  • Start je gratis IQ-test NU door op de knop hieronder te klikken.

Veel plezier met de gratis IQ-test

Gratis IQ-test

Ontvang een uitgebreid rapport bij je gratis IQ-test

Als je de gratis IQ-test hebt gedaan, krijg je een uitgebreid rapport over je IQ.

In het IQ-rapport staat je IQ als totaalscore plus een IQ-score voor elk van de vijf onderdelen van de test: Visuele intelligentie, taalgevoel, geheugen, gevoel voor logica en wiskundige intelligentie.

In het rapport kun je je intelligentiequotiënt ook vergelijken met het gemiddelde.

Deel je IQ-rapport met vrienden op Facebook of houd het voor jezelf. Dat bepaal jij.

Een paar tips

Heb je de IQ-test al gedaan?

We hebben je per e-mail een link gestuurd naar je IQ-rapport. Klik op de link om je resultaat te bekijken.

Wil je de test nog een keer doen?

Dat kan. Klik gewoon op Start test en begin opnieuw. Houd er wel rekening mee dat je IQ-score minder realistisch wordt als je de opgaven en de inhoud van de test al kent.

Over de online IQ-test van Wetenschap in Beeld

Gratis IQ-test

De online IQ-test van Wetenschap in Beeld is een klassieke IQ-test, waarbij je visuele vermogens, taalgevoel, gevoel voor logica en getallen en je geheugen getest worden.

Onze gratis IQ-test is gebaseerd op een Amerikaanse online test, waarvan gebleken is dat de resultaten binnen 4% van de resultaten van de zogeheten WAIS-III (Wechsler Adult Intelligence Scale III) blijven. De WAIS-test is zo goed als universeel erkend, en de nieuwste versie wordt op dit moment door psychologen over de hele wereld gebruikt.

De IQ-test van Wetenschap in Beeld mag echter niet beschouwd worden als vervanging voor een echte WAIS-test, die altijd onder toezicht van speciaal opgeleid personeel wordt afgenomen en daarom niet online in te vullen is.

Het eindresultaat van onze intelligentietest geeft je IQ daarom niet met volledige zekerheid weer, maar als je de test serieus en nauwkeurig hebt ingevuld, krijg je een goed beeld van jouw plaats in het spectrum en weet je of jouw IQ-score gemiddeld is of boven of onder het gemiddelde zit.

Start je gratis IQ-test:

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: