Seks geheugen

Van regelmatige seks krijg je een supergeheugen

Vrouwen die regelmatig seks hebben, hebben een beter geheugen. Het gestoei in bed versterkt de neuronen in een bepaald deel van de hersenen, zo blijkt uit onderzoek.

7 februari 2017 door Babak Arvanaghi

Leg de sudoku en de kruiswoordpuzzel maar weg en laat die geheugentraining-apps ook maar zitten.

Als je je geheugen wilt versterken, is er een veel betere methode – voor vrouwen in elk geval.

Volgens een onderzoeksproject van de McGill University in Canada verbetert het geheugen van vrouwen significant als ze regelmatig seks hebben.

Seksueel actieve vrouwen onthouden meer woorden

78 vrouwen tussen de 18 en 29 jaar werden ondervraagd over hun seksleven. Vervolgens moesten ze een geheugentest doen.

Eerst kregen de vrouwen 60 verschillende plaatjes en woorden te zien. Na een pauze werd hun gevraagd de 60 plaatjes en woorden aan te wijzen, maar deze keer waren er 30 andere plaatjes en woorden tussen gezet.

De vrouwen die het vaakst seks hadden, herkenden aanzienlijk meer woorden en plaatjes dan hun kuisere tegenhangers. Vooral woorden konden ze goed terugvinden.

Mogelijk geldt het ook voor mannen

Volgens de wetenschappers komt dit waarschijnlijk doordat regelmatige seks de neuronen in het hersengebied hippocampus versterkt. Dit gebied is betrokken bij het langetermijngeheugen en het onthouden van woorden.

In het onderzoek werden alleen vrouwen getest, maar uit onderzoek bij ratten is af te leiden dat het mannelijke geheugen ook baat kan hebben bij gerollebol tussen de lakens. Misschien zelfs nog meer dan dat van vrouwen.

Het onderzoek bevestigt bovendien een eerdere studie van de Coventry University, die aantoonde dat het risico op dementie voor mensen boven de 50 aanzienlijk kleiner was als ze regelmatig aan seks deden.

Bekijk ook ...

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: