© Shutterstock

Autoriteiten VS waarschuwen voor zonsverduisteringschaos

Miljoenen mensen willen de zeldzame totale zonsverduistering van 21 augustus in de VS bijwonen, en nu waarschuwen de Amerikaanse autoriteiten voor toestanden die aan een evacuatie doen denken. Hotels zijn volgeboekt of vijf keer zo duur als anders.

12 juli 2017 door Jakob Priess

De reiskoorts heeft toegeslagen in de VS aan de vooravond van de totale zonsverduistering van 21 augustus. 

Miljoenen mensen komen naar verwachting naar de 113 kilometer brede strook dwars over de VS waar de zonsverduistering totaal is, en Amerikaanse autoriteiten waarschuwen voor toestanden die aan een evacuatie doen denken. 

Totale chaos dreigt

Volgens space.com wonen er 12 miljoen mensen in de baan die de totale zonsverduistering over de VS trekt. Nog eens 25 miljoen Amerikanen wonen binnen een uur rijden.

Daarbij komt een onbekend aantal, vermoedelijk miljoenen, toeristen die van heinde en verre naar het gebied zullen komen om de eerste totale zonsverduistering in de VS sinds 1918 mee te maken. 

En dat leidt geheid tot chaos.

‘De politie en autoriteiten verwachten hetzelfde verkeersvolume als dat van een evacuatie voor een orkaan,’ zegt professor Mike Reynolds van het Florida State College tegen space.com. 

De baan van de totale zonsverduistering.

Woekerprijzen voor hotelkamers

Van de staat Oregon in het noordwesten tot Charleston in het oosten melden hotels dat ze compleet volgeboekt zijn.

De weinige beschikbare hotelkamers of particuliere kamers in de baan van de zonsverduistering gaan 4 of 5 keer over de kop.

Als je zelf van plan bent om naar de VS af te reizen voor een unieke ervaring, is het dan ook wellicht een slim idee om een hotel te boeken buiten de baan van de totaliteit en op de dag zelf naar deze zone te rijden. 

Zorg wel dat je op tijd vertrekt!

Bekijk ook ...

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: