Virgin Galactic

Virgin Galactic: Toeristen gaan de ruimte in

In september testte Virgin Galactic de raket van het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo voor de tweede keer. De maatschappij hoopt de eerste toeristen in 2014 naar de ruimte te kunnen brengen.

20 november 2013

580 verwachtingsvolle ruimtetoeristen wachten momenteel op de ervaring van hun leven. Voor de som van 185.000 euro hebben onder anderen Brad Pitt, Angelina Jolie, Tom Hanks, Stephen Hawking en Michael Schumacher een charter naar de ruimte geboekt. Achter de baanbrekende ruimtereizen staat de miljardair Richard Branson met zijn bedrijf Virgin Galactic.

Rakettest verliep vlekkeloos

In september 2013 volbracht het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo zijn tweede test op de raket, en in de video hieronder vlieg je met de twee testpiloten mee naar 21 kilometer boven het aardoppervlak.

Passagiers ervaren gewichtloosheid

Het doel van de ruimtereis is een hoogte van 110 kilometer, waar de hemel van blauw naar zwart kleurt en de dampkring als een dunne, lichtblauwe gordel om de aarde ligt. Hier mogen de passagiers hun veiligheidsriemen losmaken en vijf minuten genieten van de gewichtloosheid. Dan keren ze weer terug naar de ruimteluchthaven Spaceport America in de woestijn van New Mexico.

Virgin Galactic verwacht dat de eerste vlucht in 2014 vertrekt.

Lees meer over de Virgin Galactic

Lees het hele artikel uit Wetenschap in Beeld over het ruimteavontuur van Richard Branson. Als je een account hebt op onze website en ingelogd bent, kun je het downloaden.

SpaceShipTwo

Lengte:18,3 meter Spanwijdte: 8,2 meter Topsnelheid: 4000 km/h Bemanning: 2 piloten en 6 passagiers Voortstuwing: hybrideraketmotor, die vliegt op synthetisch rubber als brandstof met lachgas als oxidator

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: