Space hotel

Ruimtehotel gaat toeristen ontvangen

Nachtje in de ruimte? Een Russisch bedrijf gaat een hotel bouwen.

16 januari 2012

Het Russische bedrijf Orbital Technologies wil een ruimtestation lanceren waarin zeven gasten kunnen overnachten. Later kunnen er modulen aan toe worden toegevoegd om meer plek te maken. De gasten kunnen rijke toeristen zijn, of wetenschappers die proeven willen uitvoeren in gewichtloosheid. Het ruimtestation heet voorlopig Commercial Space Station (CSS).

Het bedrijf zorgt niet voor transport naar het station, maar de ruimtecapsules Sojoez uit Rusland en Shenzhou uit China zijn nu al bruikbaar om ruimtetoeristen te vervoeren. Over een paar jaar zijn wellicht ook Europese en Amerikaanse ruimteveren beschikbaar.

Cross section of space hotel

Het ruimtestation zal in een baan om de aarde komen op minder dan 100 kilometer van het internationale ruimtestation ISS. Zo kunnen de bemanningsleden van het ISS het ook gebruiken als ze in een noodgeval het ruimtestation snel moet verlaten.

Het CSS wordt samen met de Russische ruimtevaartorganisatie ontwikkeld. Ook een Amerikaans en een Spaans bedrijf hebben plannen voor een commercieel ruimtestation – en de tijd zal leren welk land het eerste is.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: