open dag ESA

Open dag van ESA was een daverend succes

In het Weekend van de Wetenschap 2015 zette ESA zijn deuren wijd open voor het grote publiek, dat massaal toestroomde. Wetenschap in Beeld was erbij.

29 september 2015 door Andrea Voigt

Elk jaar zetten wetenschappelijke instituten, musea en onderzoeksinstellingen hun deuren wijd open voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers kregen ook dit jaar, op 3 en 4 oktober, een uniek kijkje achter de schermen.

ESA verwelkomde duizenden en nog eens duizenden nieuwsgierige Nederlanders en Belgen, maar er waren ook heel wat andere landen vertegenwoordigd. In het European Space Agency in Noordwijk konden de bezoekers hun hart ophalen met alles wat er te zien was, van schaalmodellen van satellieten tot onze enige echte astronaut André Kuipers.

Op de cover van Wetenschap in Beeld

Bij de stand van Wetenschap in Beeld konden bezoekers zichzelf laten vereeuwigen met het omslag van het tijdschrift. We spraken met enthousiaste lezers – sommige mensen lezen het tijdschrift al vanaf het verschijnen ervan in 2007 – en hebben heel wat tijdschriften kunnen uitdelen.

Was je erbij toen ESA zijn ruimtefabriek voor het publiek ontsloot? Bekijk hier de foto's van deze zeer geslaagde open dag!

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: