Marsbase

De kolonisatie van Mars als realityshow

Bij het project Mars One landen kolonisten in 2023 op Mars, waar ze dag en nacht gefilmd worden terwijl ze proberen te overleven.

8 januari 2014

Als de eerste kolonisten van Mars One in 2023 landen, moeten ze meteen aan de slag. Ze moeten de modules opblazen en de twee habitats, de productiemodule en de servicemodule tot een eenheid smeden. Dan moeten ze zuurstof gaan produceren en de zonnepanelen activeren, waarna ze hun groentetuin kunnen gaan beplanten.

Een paar weken na de landing van de eerste kolonisten komen er vijf bevoorradingsmissies aan, die meer habitats en productie-eenheden bij zich hebben die in elkaar gezet moeten worden voor het tweede team astronauten, dat in 2025 op de rode planeet zal landen. Binnen 10 jaar moeten er zich in totaal 20 mensen op Mars vestigen.

Realityshow rond Marskolonisten

De Marsbewoners zullen dag en nacht gefilmd worden, en hun strijd om te overleven wordt als realityserie getoond. Op deze manier wordt geld in het laatje gebracht voor de operatie. De kijkcijfers zullen ongetwijfeld enorm zijn. Het gaat om een echt verblijf op een andere planeet, en niemand kan weg als er conflicten ontstaan of de kolonisten te maken krijgen met ziekte, ongelukken, honger en dood.

Bekijk een fragment over het Mars One-project:

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: