Selfie witkopzeearend

10 beroemde dierenselfies

Een witkopzeearend was onlangs een sensatie op internet toen hij poseerde met de twee Canadezen die hem gered hadden. Dieren die vakantiefoto's 'photobomben' zijn de nieuwste internethit.

2 december 2015 door Anders Bruun

Photobombing is de kunst van het kapen van een foto vlak voordat iemand op het knopje drukt. Dieren zijn er een kei in, en het net stroomt over van de dieren die saaie vakantiefoto's een beetje opleuken.

Dit zijn volgens ons de beste 'dierenselfies' van het moment.

1. De arend en zijn vrienden

Een witkopzeearend kreeg zijn 15 minutes of fame toen twee Canadese broers hem uit een val redden. Voor ze hem vrijlieten, maakten ze nog even de selfie die je boven dit artikl ziet. En hier is een filmpje dat ze maakten:

2. Eekhoorn gaat de wereld over

Melissa Brandts en haar man wilden een foto maken van het prachtige Lake Minnewanka in Canada en zetten hun camera op de zelfontspanner. Precies toen de foto genomen werd, verscheen deze eekhoorn, die zelfs de autofocus van de camera op zichzelf wist te richten.

De foto werd een internethit, en de eekhoorn werd in allerlei andere plaatjes gemonteerd.

3. Gewiekste witte haai

Deze grote witte haai weet zichzelf op een selfie te krijgen – en je vraagt je haast af of hij naar de camera grijnst of op het punt staat om aan te vallen.

4. Aap met mensenrechten

Deze selfie vormde de aanleiding voor een juridische discussie over auteursrecht. De aap zelf, een makaak, heeft hem namelijk genomen. In 2011 was de natuurfotograaf David Slater in Indonesië om apen vast te leggen, en toen hij zijn camera op een statief had gezet, nam een van zijn objecten het heft in eigen handen en maakte een reeks selfies.

Slater eiste de rechten van de foto op – die was immers met zijn apparatuur gemaakt. Volgens dierenrechtenactivisten berustte het auteursrecht echter bij de makaak.

In 2014 hakte de Amerikaanse autoriteit voor auteursrecht de knoop door: op door dieren gemaakte foto's is geen auteursrecht van toepassing.

5. Selfie-slurf

Deze olifant vestigde het record voor de langste selfiestick toen hij zichzelf met gestrekte slurf leek te fotograferen.

Maar schijn bedriegt: hij reikt slechts met zijn slurf naar de fotograaf.

6. De stelende lemuur

Alsof hij wilde laten zien wat voor een goede fotograaf hij is, pikte deze lemuur een camera en toonde hij zijn kunsten.

7. Game of Thrones-ster met kat

Peter Dinklage van Game of Thrones doet een wedstrijdje zuur kijken met deze kat.

8. Giraf neemt poolshoogte

Een giraf bemoeit zich met een fotosessie in een dierenpark in New Jersey in de VS.

9. Luiaard is ondersteboven

Een groep studenten poseert in het oerwoud van Costa Rica, precies op het moment dat een luiaard zijn enige beweging van de dag maakt.

10. Kamelenkus

Het is ongetwijfeld lief bedoeld, maar erg fris ziet het er niet uit.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: