tatoo removal

Kun je een tatoeage laten weghalen?

Tatoeages kun je tegenwoordig laten weghalen, maar het duurt lang en is vaak veel duurder en pijnlijker dan het laten zetten. Bovendien loop je kans dat er littekens ontstaan en dat de tatoeage niet geheel verdwijnt.

19 december 2011

Bij het verwijderen van ongewenste tatoeages wordt meestal gebruikgemaakt van een zogeheten Q-switched laser. Met de snel pulserende laser wordt de inkt in microscopisch kleine stukjes geschoten, die dan door het immuunsysteem worden opgeruimd.

Om de behandeling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt de golflengte van de laser afgestemd op de golflengte van het licht die het inktpigment absorbeert. Dus de golflengte hangt af van de kleur van de inkt. Om een tatoeage met meer kleuren te verwijderen, zijn diverse behandelingen met verschillende apparatuur nodig.

Lichte kleuren zijn lastiger te verwijderen dan donkere kleuren en er zijn meer behandelingen mee gemoeid. De laserstralen beschadigen de huid altijd iets en daarom moeten er zeker zes weken tussen de behandelingen zitten, zodat de huid zich goed kan herstellen. Het kan wel ruim een jaar duren om een volledige tatoeage te laten weghalen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: