Interviewing koro-speaking people

Taal uit India is linguïstisch raadsel

De nog onbekende taal Koro is aangetroffen in een afgelegen deelstaat van India.

14 april 2011

Een groep taalwetenschappers ontdekte op een expeditie in de afgelegen Indiase deelstaat Arunachal Pradesh een tot nu toe onbekende taal: het Koro.

De wetenschappers namen deel aan het project ‘Enduring Voices’ van National Geographic. Maar tijdens het bestuderen van twee bekende talen, het Aka en het Miji, hoorden ze plotseling een andere taal in de bamboehutten.

Het Koro bleek heel andere klanken te hebben dan het Aka en het Miji. Ook onderscheidt de zinsopbouw zich van de talen die in het gebied gesproken worden. De wetenschappers uit India en de VS vinden dat het Aka en het Koro net zoveel van elkaar verschillen als het Engels en het Japans, maar volgens de lokalen zijn het Aka en het Koro dialecten van een en dezelfde taal.

Het Aka is meegekomen met de slavenhandelaren die in die streken hebben gewoond. Hoe het Koro is ontstaan is niet duidelijk. Mogelijk is dit een taal die is ontwikkeld door de slaven. Met de ontdekking van het Koro komt het aantal bekende talen in de wereld uit op 6909.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: