Aga Toad

Je bent een reuzenpad

12 juni 2012

Een stevige veelvraat die graag veel sekspartners heeft. Krijgt veel kinderen, maar zorgt er niet zo goed voor. In een contactadvertentie zou het weinig reacties opleveren, maar zo leeft de reuzenpad.

Ondanks alles heeft hij zijn charme en positieve kanten. Hij is niet kieskeurig wat betreft zijn leefomgeving en laat zich zelden gek maken door bijvoorbeeld slecht weer of andere dieren in zijn buurt.

Een reuzenpad is natuurlijk ook giftig, dus hij hoeft zich niet zo snel zorgen te maken. Kort door de bocht gezegd eet de reuzenpad alles wat kleiner is dan hijzelf en trekt hij zich niets aan van alles wat groter is.

De reuzenpad is rustig en relaxed. Het is een uitgesproken nachtdier, dat vooral in het donker actief is. Doorgaans leeft een reuzenpad binnen een afgegrensd gebied in een huiselijke, veilige omgeving. Maar dankzij de mens is hij van zijn oorspronkelijke woonplaats Zuid- en Midden-Amerika overgebracht naar onder andere Australië, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. Helaas zijn de overige inwoners van Australië minder te spreken over deze nieuwe toevoeging aan de nationale fauna.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: