forsigtigper kaffe

Je bent een koele kikker

Je kunt goed ontspannen en houdt het hoofd koel. Hierdoor weet je stress te vermijden, en dat is goed nieuws.

6 juli 2015 door Gorm Palmgren

Vermijd stress

Je kunt goed ontspannen en weet stress te vermijden, en daar heb je veel profijt van.

Als je rustig en ontspannen bent, kan je lichaam zich richten op de processen die niet alleen voor overleven van belang zijn. Het kan dus energie besteden aan onderhoud en ontwikkeling.

Dat betekent onder meer dat je immuunsysteem en je geheugen beter worden. Weinig stress is dus gewoon goed voor je gezondheid.

Discipline houdt stressniveau laag

Op het werk ben je uiterst gedisciplineerd. Je stelt nooit iets tot het laatste moment uit, en dat is een goede manier om het stressniveau laag te houden. En ook als je soms te veel hooi op je vork neemt, besef je dat je je lichaam daarna rust moet gunnen.

Gebruik je netwerk

Goede vrienden die je begrijpen en steunen zijn essentieel voor een goede gezondheid en een goed humeur, maar je hoeft niet al je energie te verbruiken om hen bij te staan.

Net zoals het goed is voor de motor van een auto om af en toe tot het uiterste te worden gedreven, kunnen je lichaam en je vriendschappen er baat bij hebben om elkaar uit te dagen en samen uit je comfort zone te treden.

Zet je zelf onder druk – af en toe

Het is belangrijk dat je beseft dat er niets mis mee is om jezelf af en toe aan stress bloot te stellen. Je lichaam kan dat aan, en je loopt pas schade op als je jezelf nooit rust gunt.

Als je je werk voor een middag gepland hebt en er komt plotseling iets leuks tussendoor, kun je je geplande werk dus best tot het laatste moment laten liggen. Als je het maar niet elke dag doet.

Te veel van iets is nooit goed – ook niet van een rustige, ontspannen levenshouding. Je hoeft je dan ook niet in te houden als er iets op je pad komt waar je onrustig, boos of gestrest van wordt.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: