Giraffe

Je bent een giraf

12 juni 2012

Sommige mensen wekken de indruk dat ze een kalm en rustig leventje leiden, terwijl ze zich eigenlijk razendsnel voortbewegen en van alles voor elkaar krijgen. Dat geldt ook in hoge mate voor de giraf, die met langzame, golvende bewegingen over de steppe trekt en toch een snelheid van 40 tot 50 kilometer per uur bereikt.

De rest van de tijd bekijkt de giraf het leven om zich heen met dezelfde rust als een Aziatische yogi die al halverwege het nirwana is. Giraffen hebben grote ogen en een goed zicht en hebben dankzij hun lengte een fantastisch uitzicht en overzicht. Ze geven dan ook de voorkeur aan open en weidse landschappen, waarin ze ver kunnen kijken.

Giraffen zijn rustige, ontspannen vegetariërs die zich zelden laten opjagen. Ze doen graag een dutje tussendoor – het liefst staand, omdat het voor hen lastig is om te gaan liggen en weer op te staan – en nemen het leven zoals het komt. Ze zorgen met veel toewijding voor hun jongen, al beginnen die het leven wel wat ruw als ze bij de geboorte twee meter naar beneden vallen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: