Mount Everest is berg des doods

INTERACTIEVE BERG:De dood neemt meerdere gedaanten aan op de Mount Everest. De grootste gevaren, naast hoogteziekte, zijn de snijdende kou, een plotselinge val of een onverwachte lawine. Klik rond op de levensgevaarlijke berg.

Mount Everest is vaak een berg te ver

Sinds 1922 zijn er 280 mensen omgekomen op de hoogste berg ter wereld. Veel lichamen zijn nooit teruggevonden, en de Everest is nu ook 's werelds hoogste begraafplaats.

Wij hebben een handvol van de dodelijkste voorvallen uit de bloedige geschiedenis van Mount Everest bijeengebracht. Haal even diep adem en klik rond op het dak van de wereld:

INFO: De gebruikelijkste route naar boven, de zuidelijke route, is in het blauw aangegeven. De gele driehoekjes laten zien waar de kampen op weg naar de top liggen.

Mount Everest eist nog steeds slachtoffers

De afgelopen twee jaar vonden 35 bergbeklimmers de dood op Mount Everest. Met gemiddelde windsnelheden van 150 km/h en een gemiddelde temperatuur van -19 °C op de top is dat misschien ook niet zo gek. Lees meer over de waaghalzen die de uitdaging aangingen in ons artikel:

Download het afgeschermde bestand hier.